ECO Container Cleaner

Milieuvriendelijke Containerreiniging

De Eco Container Cleaner is speciaal ontworpen door LIMCON.  Afvalcontainers tot 1100 liter kunnen door dit systeem intern in de bus gereinigd worden met koud en warm water zonder dat er spatten vrijkomen op objecten rondom de bus.

Het overgebleven afval wat nog resterend in de afvalcontainer zat wordt in de bus opgevangen in een speciaal ontworpen opvangbak, zodat het niet zoals de reguliere reiniging in het riool terecht komt. Deze werkwijze maakt het mogelijk om stoffen die het rioleringssysteem ernstig vervuilen of verstoppen op verantwoorde wijze af te laten voeren.

De watertank van deze bus is 500 liter en kan door de geïnstalleerde waterzuiveringsinstallatie een hele dag met dit water reinigen zonder dit te hoeven bij te vullen. Rekening te houden dat een 240 liter kliko bij zelf schoonmaken éénmalig 100-200 liter water wordt verbruikt oftewel verspilt.

De installatie van de Eco Container Cleaner wordt gedreven door een elektromotor die gevoed wordt door lithium batterijen. Dit betekent dat de installatie geen uitstoot heeft die schadelijk is voor het milieu. Tevens is het gebruik van een elektromotor geluidloos en zorgt dit niet voor extra geluidsoverlast.

Door deze elektro installatie wordt er voor gezorgd dat er geen onnodig verbruik van diesel is. Normaal gesproken is het verbruik met een dieselmotor 3 liter per/uur.

Doordat de Eco Container Cleaner compact geïnstalleerd is met roestvrijstalen lichtmetalen blijft het totale gewicht van deze bus inclusief 500l water < 3500 kg en is deze te besturen met een B-rijbewijs.

Voordelen Eco Container Cleaner;

  • Geen waterverspilling
  • Geen afvalwater in grondwater
  • Geen (overige) afval in het riool of op de buitenvloer
  • Geen milieuonvriendelijke uitstoot door installatie
  • Geen onnodig dieselverbruik door installatie
  • Geen geluidsoverlast door elektro installatie

Wilt u meer informatie of een offerte op maat? 

Vult u dan het contactformulier in.

Contactformulier