Bedrijven

Limcon is een containerreiniger die veel waarde hecht aan hygiëne, milieu en duurzaamheid.

Daarom heeft Limcon een bus ontwikkeld die bedrijven voor een betaalbare prijs hun container kan laten reinigen op een milieuvriendelijke manier.

Deze milieuvriendelijke containerreiniging gebeurt intern in een bus op locatie van de klant. Deze nieuwe methode van containers reinigen zorgt ervoor dat er geen afval(water) op de buitenvloer vrijkomt zodat dit niet voor nare geurtjes zorgt op het bedrijfsterrein.

Nadat de container is gereinigd wordt er een biologisch afbreekbare coating ingespoten zodat de container enige tijd lekker fris ruikt.

Ga naar bedrijven

Hoe werkt onze containerreiniging

Reinigen op zelfde dag van vuilophaaldienst

Afhankelijk van het soort abonnement komen wij bij u voor de deur om de container te reinigen. De dag dat wij komen is altijd de zelfde dag van de vuilophaaldienst. Hierdoor hoeft u maar op één dag de container buiten te zetten voor zowel het ledigen als het reinigen van de container.

Hoe wij reinigen?

De containers worden in de speciaal ontworpen ECO CONTAINER CLEANER gereinigd. Dit betekent dat de container volledig in de bus wordt gereinigd en dat hierbij geen water vrijkomt voor uw huis of bedrijf. Deze bus reinigt met warm en koud water zodat het vuil binnen u container beter gereinigd kan worden en hierna bacterie vrij is. Nadat de container is gereinigd, wordt deze voorzien van een frisse geur die biologisch afbreekbaar is.

Hergebruik van water

De filterinstallatie scheidt het water van de vetten, oliën en vuilresten waardoor het water opnieuw gebruikt kan worden voor meerdere reinigingen op een dag. Wanneer een consument of bedrijf dit zelf zou doen kan het water maar éénmalig gebruikt worden. Hierbij wordt er ook vaak gebruik gemaakt van chloor en andere chemische middelen om de nare geurtjes te maskeren.

Milieuvriendelijk

Limcon kiest ervoor om met een totaal gesloten bus uw container te reinigen. Dit houdt in dat er geen water vrijkomt wat normaal leidt tot waterverspilling. Tevens wordt het afval wat nog resterend in de afvalbak zat in de bus opgevangen in een opvangbak zodat dit afval niet terecht komt in het riool. Deze werkwijze maakt het mogelijk om stoffen die het rioleringssysteem ernstig vervuilen of verstoppen op verantwoorde wijze af te laten voeren.

De installatie van deze bus wordt aangedreven door een elektromotor die gevoed wordt door lithium batterijen. Dit betekent dat de installatie geen uitstoot heeft die schadelijk is voor het milieu. Tevens is het gebruik van een elektromotor geluidloos en zorgt dit niet voor extra geluidsoverlast en voor onnodige verbruik van diesel.